Nieuwsbrief 14 januari 2005

Een nieuwe dbnl-service: informatie uit de BNTL

 

Vanaf vandaag biedt de dbnl een nieuwe service aan: een verbinding met de Bibliografie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Wie in de dbnl in de rubriek auteurs een specifieke auteur aanklikt kan nu in veel gevallen meteen doorklikken naar alle informatie over deze auteur in de BNTL.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De BNTL is een belangrijk hulpmiddel voor onderzoekers in de neerlandstiek, de linguïstiek en de cultuurgeschiedenis. De BNTL, die als een van de mooiste vakbibliografieën ter wereld beschouwd kan worden, is ook voor studenten, journalisten en iedereen met belangstelling voor de Nederlandse taal en literatuur een bron van onuitputtelijke verwijzingen naar de vele artikelen en monografieën die sinds 1960 over de Nederlandse taal en literatuur verschenen zijn.

De dbnl biedt nu voor enkele duizenden auteurs, zoals Gerard Reve, Hella Haasse, Multatuli of Constantijn Huygens de directe verbinding met de BNTL aan. De komende maanden zal dat aantal nog aanzienlijk worden uitgebreid.

De dbnl bereidt nog meer verbindingen met belangrijke informatiebronnen voor de studie van de Nederlandse taal- en letterkunde voor. In de loop van dit jaar zal daar al het een en ander van zichtbaar worden.