Skiplinks

  • Tekst
  • Verantwoording en downloads
  • Doorverwijzing en noten
Logo DBNL Ga naar de homepage
Logo DBNL

Hoofdmenu

  • Literatuur & taal
    • Auteurs
    • Beschikbare titels
    • Literatuur
    • Taalkunde
    • Collectie Limburg
    • Collectie Friesland
    • Collectie Suriname
    • Collectie Zuid-Afrika
  • Selecties
    • Collectie jeugdliteratuur
    • Basisbibliotheek
    • Tijdschriften/jaarboeken
    • Naslagwerken
    • Collectie e-books
    • Collectie publiek domein
    • Calendarium
    • Atlas
  • Periode
    • Middeleeuwen
    • Periode 1550-1700
    • Achttiende eeuw
    • Negentiende eeuw
    • Twintigste eeuw
    • Eenentwintigste eeuw
Dietsche Warande en Belfort. Jaargang 155 (2010)

Informatie terzijde

Titelpagina van Dietsche Warande en Belfort. Jaargang 155
Afbeelding van Dietsche Warande en Belfort. Jaargang 155Toon afbeelding van titelpagina van Dietsche Warande en Belfort. Jaargang 155

  • Verantwoording
  • Inhoudsopgave



Genre

proza
poëzie
sec - letterkunde

Subgenre

tijdschrift / jaarboek


In samenwerking met:

(opent in nieuw venster)

© zie Auteursrecht en gebruiksvoorwaarden.

Dietsche Warande en Belfort. Jaargang 155

(2010)– [tijdschrift] Dietsche Warande en Belfort–rechtenstatus Auteursrechtelijk beschermd

Vorige Volgende
[pagina 154]
[p. 154]

Medewerkers

ARNOUD VAN ADRICHEM (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. In 2008 debuteerde hij met de dichtbundel Vis (nominatie C. Buddingh'-prijs; Hugues C. Pernathprijs 2009; Charlotte Köhler Stipendium 2009). Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor. Eveneens in 2008 verscheen bij uitgeverij DRUKsel zijn tweede poëziebundel, Buiten. Samen met Jan Lauwereyns schrijft hij aan de essaybundel Stemvork, en in coöperatie met Han van der Vegt vertaalt hij het poëzieboek The Age of Huts (compleat) van Ron Silliman.

 

PATRICK BASSANT (1977) studeerde Nederlands in Amsterdam en Leuven. In 2000 debuteerde hij met een verhaal in DW B. Hij publiceerde daarna in De Gids, De Revisor, Tirade en nY. Dit jaar is hij writer in residence van DW B, waar hij ook in de kernredactie zit. Daarnaast is hij redacteur van De Reactor (www.dereactor.org). In 2010 verschijnt zijn debuutroman Joy.

 

BART DE BLOCK (1978) schrijft poëzie en essays. Hij vertaalde al poëzie van Juliana Spahr en Michael Earl Craig. Zijn gedichten verschenen in diverse literaire tijdschriften. Hij is ook redacteur van het tijdschrift Kluger Hans.

 

HANS BOGAERT (1987) studeerde Nederlands en theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Hij behaalde een MA in de literatuur van de moderniteit met een eindverhandeling getiteld Een fantast met een methode. Ontheemding, verbeelding en werkelijkheid in het proza van Tomas Lieske. Momenteel volgt hij een mastersopleiding cultuurmanagement.

 

HUGO BOUSSET (1942) is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse literatuur aan de Katholieke Universiteit Brussel en hoogleraar aan de Facultés Universitaires Saint-Louis, eveneens te Brussel. Hij was bijzonder hoogleraar literaire kritiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, in de periode 1997-2000. Bousset is hoofdredacteur van Dietsche Warande & Belfort. In 1993 publiceerde hij De Gulden Snede. Over Nederlands proza na 1980. Begin maart 1996 verscheen de essaybundel Geritsel van papier, in 1999 de bundel Bevlogen lichtheid, waarvoor hij de Dirk Martensprijs 2002 kreeg, en in 2004 de bundel De geuren van het verwerpelijke.

 

SASKIA DE COSTER (1976) is auteur van Vrije val (2002), Jeuk (2004), Eeuwige roem (2006) en Held (2007). Eind 2009 verscheen haar vijfde boek: Dit is van mij. Naast romanschrijver is ze ook theaterschrijver (‘U_razende stilstand’ - CREW), oratoriumschrijver, columnschrijver, videomaker, kernredacteur van DW B en beeldmachine.

 

HANS COTTYN (1972) studeerde geschiedenis (Universiteit Gent) en literatuurwetenschappen (interuniversitair). Sinds 1997 werkt hij als redacteur bij verschillende Vlaamse uitgeverijen. Hij hield een boekenrubriek bij voor Teek en de Clickx-portaalsite, en voor de krant De Tijd schreef hij (literaire) reisreportages. Hij publiceerde in Nieuw Wereldtijdschrift, Deus Ex Machina en De Leeswolf over literatuur en geschiedenis. Sinds februari 2007 is hij medewerker van de literaire nieuwssite De papieren man (www.depapierenman.be).

 

TINA DARRAGH (1950) is referentiebibliothecaris aan de Georgetown University, en woont met haar man, dichter P. Inman, in Greenbelt, Maryland. Haar meest recente werk is een samenwerking met de dichters Jane Sprague en Diane Ward die werd gepubliceerd als The Belladonna Elders Series #8 (Belladonna, 2009). Deep eco pré, dat ze samen met Marcella Durand schreef, werd gepubliceerd als e-book door Little Red Leaves (2009).

[pagina 155]
[p. 155]

JEROEN DERA (1986) volgt de onderzoeksmaster Letterkunde & Literatuurwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met als specialisatie moderne Nederlandse letterkunde. Hij is hoofdredacteur van Vooys, poëzieredacteur bij Meander en publiceerde in onder meer Frame, Met Andere Zinnen en Ons Erfdeel.

 

PIET GERBRANDY (1958) is dichter en classicus.

 

RENEE GLADMAN (1971) publiceerde haar eerste boek, de bundel korte verhalen Juice, in 2000. Daarna volgden nog drie prozawerken - The Activist, Newcomer Can't Swim en To After That (Toaf) - en een dichtbundel, A Picture-Feeling. Behalve als schrijver is ze ook werkzaam als onafhankelijk uitgever van experimenteel proza bij Leon Works. Gladman geeft lessen fictie schrijven in het Literary Arts Program aan Brown University. Ze woont in Boston, Massachusetts.

 

ELMA VAN HAREN (1954) debuteerde in 1988 met De reis naar het welkom geheten (bekroond met de C. Buddingh'-prijs). Daarna publiceerde ze de bundels De Wankel, Het schuinvallend oog, Grondstewardess (bekroond met de Jan Campertprijs), Eskimoteren en Zacht gat in broekzak. In 2009 verscheen haar meest recente bundel Flitsleemte. Elma van Haren schreef ook twee gedichtenbundels voor kinderen: De Wiedeweerga en Het Krakkemik. Ze is behalve dichter ook beeldend kunstenaar, en kernredacteur van DW B.

 

LYN HEJINIAN (1941) heeft meer dan 35 publicaties op haar naam staan als schrijver van poëzie (onder meer My Life), essays (onder meer The Language of Inquiry) en theater, en als vertaler (van onder anderen Arkadii Dragomoshchenko). Als L=A=N=G=U=A=G=E-dichter is ze een van de tien deelnemers aan The Grand Piano, een experiment van collectieve autobiografie, en co-uitgever van het Atelosproject dat crossdisciplinaire samenwerking tussen dichters en andere kunstenaars uitgeeft.

 

ASTRID LAMPE (1955) is dichter. Bij Querido publiceerde ze onder andere de dichtbundels De sok weer aan (2000) en De memen van Lara (2002), beide genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Voor haar bundel Spuit je ralkleur (2005) ontving ze de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de Schrijversprijs der Brabantse Letteren. Meest recent verschenen in de Slibreeks (Slib 119) Mosselman Hallo met tekeningen van Roland Sohier, en bij Querido Park Slope. K'NEX studies.

 

JAN LAUWEREYNS (1969) is dichter, kernredacteur van DW B, wetenschapper en expat. Recent publiceerde hij zijn zesde dichtbundel, Vloeistof en welvaart, een radioboek, Lied van het meer, een brieven- en verzenboek met Leo Vroman, Zwelgen wij denkend rond, en, bibliofiel, een tweetalig gedicht, Addertje zonder kop / Atama ga nai hebi. Met Arnoud van Adrichem werkt hij aan een essaybundeling, Stemvork.

 

CELIA LEDOUX (1977) was zangeres bij Hantrax en kunstcollectieven Hortas House en Isabella Bleeds. Ze is nu fulltimeschrijfster en -recensente en publiceert regelmatig verhalen en stukken in culturele en kunstkritische tijdschriften zoals DW B, Deus ex Machina, Rekto:Verso en Gonzo (circus). Ze schrijft teksten voor toneel, brengt monologen en literaire performances (Frappant tour, deBuren, Sub. Fest., Beursschouwburg) en schrijft columns in De Morgen.

 

RACHEL LEVITSKY richtte in 1999 The Belladonna Series op, een reeks feministische avant-gardesalons, -lezingen, -publicaties en andere gemeenschapsexperimenten. In 2003 publiceerde ze haar eerste boek bij Futurepoem, Under the Sun. Dit jaar bracht Ugly Duckling Presse NEIGHBOR uit. Tegenwoordig geeft Levitsky les in strafinrichtingen in de staat New York.

[pagina 156]
[p. 156]

DIRK LEYMAN (1965) studeerde politicologie en literatuur- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij is werkzaam als journalist bij de krant De Morgen, waar hij onder meer Nederlandstalige en Franse literatuur recenseert. Hij was samensteller van de literaire stedenboeken Gent, de dubbelzinnige (Bas Lubberhuizen, 2000) en Nice, muze van azuur (Bas Lubberhuizen, 2004). Hij publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en magazines en was tussen 1999 en 2008 redacteur van het tijdschrift Deus Ex Machina. Hij zetelde in diverse letterenjury's en modereert geregeld literaire gesprekken en debatten. In september 2006 startte hij met zijn literaire berichtgevingssite De papieren man (www.depapierenman.be), die ook samenwerkt met NRC Handelsblad en met DW B.

 

RAMONA MARAMIS (1968) studeerde Communicatie en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze debuteerde in 2001 met Duckstad aan de Amstel bij uitgeverij Vassallucci. Haar gedichten verschenen onder meer in de bloemlezingen 10 jaar Winternachten, Septentrion en Suburbia. Ze trad op tijdens Crossing Border en Poetry International. Vorig jaar gaf ze acte de présence op het GDMW-festival in Den Bosch. Momenteel werkt ze aan haar tweede bundel, Secretaresses.

 

SVEN VITSE (1981) studeerde Germaanse talen en promoveerde in 2008 aan de Vrije Universiteit Brussel op een proefschrift getiteld Een woestijn die de stad verpulvert. Marxisme, kritiek en representatie in poststructuralisme, Ander Proza en postmodern proza. Momenteel werkt hij als juniordocent aan de Universiteit Utrecht.


Vorige Volgende

Footer navigatie

Logo DBNL Logo DBNL

Over DBNL

  • Wat is DBNL?
  • Over ons
  • Selectie- en editieverantwoording

Voor gebruikers

  • Gebruiksvoorwaarden/Terms of Use
  • Informatie voor rechthebbenden
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Toegankelijkheid

Contact

  • Contactformulier
  • Veelgestelde vragen
  • Vacatures
Logo DBNL

Partners

Ga naar kb.nl logo KB
Ga naar taalunie.org logo TaalUnie
Ga naar vlaamse-erfgoedbibliotheken.be logo Vlaamse Erfgoedbibliotheken