een sociaal centrum, waar de vrouwen een grote rol spelen. Maar dat doen ze dan ook met overgave!
- En Keith?
- Ik ben bezig van hem te scheiden. Een onverbeterlijke fantast die het met het mijn en dijn niet nauw neemt. Op het ogenblik wordt hij van oplichting verdacht.
- Zìt hij?
Liesbeth vroeg het op de man af.
Betty knikte stroef.
- We zijn al een poos uit elkaar, want als de liefde dood is (nou ja, liefde was een groot woord voor ons!) kan je niet meer de slaapkamer delen. Ik tenminste niet.
Er viel een stilte. Liesbeth dacht aan die duizenden bij duizenden mannen en vrouwen die dan toch maar bij elkaar bleven. Maar wat wist ze van Keith en Betty? Eigenlijk niets. Het had weinig zin er diep op in te gaan. Zelf was ze ongetrouwd.
Plotseling vroeg Betty: Heb je wel eens gehoord van ene oom Andries?
- Jawel... de verloren zoon in de familie. Na zijn losbandige avonturen in het valuta-Duitsland na de eerste wereldoorlog de wijk genomen naar Canada. Dat is de familielegende. Kort nadat jij met Keith weg was, kwamen er vier grote pakketten met kleren uit Canada voor de familie Leenhouts, voorheen wonende Duinweg Scheveningen. Het was een hele opschudding. Afzender Mr. Audrey Lynholt, zonder nader adres. De hele stoet neefjes en nichtjes was uit de brand. En dan te denken dat oom Andries in al die jaren maar twee- of driemaal een kaart aan oma had gestuurd.
- Goed... je kunt zeggen door een toeval of dat het zo heeft moeten zijn, maar ik kwam hem onverwacht op het spoor toen ik op rouwbezoek ging bij een Hollandse emigrante die haar man had verloren. Je moet weten dat een lijk hier direct uit huis gaat. Niet naar een sombere rouwkamer, maar naar een Funeral Home, dat zijn prachtige inrichtingen, waar ze je een mooie begrafenis aansmeren. Enfin, dat is een hele bedoening hier. Die kennis van me vertelde dat de eigenaar, ene Mr. Audrey Lynholt, nog van Hollandse afkomst moest zijn. Ik zei niets, maar combineerde de naam Lynholt