Redactioneel
In het land van de onbegrensde mogelijkheden kun je, volgens de verhalen, van krantenjongen miljonair worden. Er is natuurlijk enige handigheid voor nodig, maar je krijgt van alle kanten hulp in de vorm van boeken en cursussen die leren hoe je rijk wordt. Maar ook kinderboeken schrijven (iets waarvan men overigens meestal niet heel erg rijk wordt) valt te leren: How to write a children's book is een serieuze handleiding. En die bracht ons op het idee eens te kijken of er ook in eigen streken cursussen zijn voor aspirant auteurs van kinderboeken. En een blik te werpen op het verschijnsel dat ervaren auteurs al dan niet onder auspiciën van een uitgeverij beginnende auteurs coachen.
Een themanummer mag men dit nummer niet noemen. Al is geen themanummer ooit echt volledig, dit nummer is daarvoor te bescheiden van opzet. Niettemin hopen we, mede door de bijdragen die over iets heel anders gaan, een lezenswaardig nummer afgeleverd te hebben. Volgend nummer zal bijdragen bevatten over de ideeën en de praktijk rond de produktie van leesboeken voor kinderen die door wat voor stoornis dan ook moeite met lezen hebben.
De jaargang 1989 zal wederom veel themagebonden artikelen bevatten. Daarnaast echter hopen wij meer artikelen op te nemen over het werken met boeken in de praktijk van onderwijs en bibliotheek of elders.
Suggesties voor bijdragen zijn en blijven altijd welkom, zowel uit Nederland als uit Vlaanderen.